pondělí 23. ledna 2012

Štrůdl na plech

Včera jel můj druhý syn do Krkonoš na lyže, tak jsem mu udělala koláč co má moc rád. Peču často, protože je nás požehnaně a vždy uvítám rychlé, dobré recepty. Tento se u nás ujal a dělám ho buď s tvarohem nebo jablky jako klasický štrůdl. Vyrobím dvě placky, mezi ně dám náplň, propíchám zlehka vidličkou a peču do zlatova.

Suroviny:

- 40 - 50 dkg polohrubé mouky
- 1 tuk Omega
- na kvásek 3/4 kostky droždí, 8 lžic mléka a dvě lžíce cukru
- 1 vejce

Uděláme si nejprve kvásek, poté ho nalijeme do mouky a na hrubém struhadle nastrouháme Omegu a přidáme vejce. Rukama zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme placky. Pomocí válečku si jednu placku přeneseme na plech, na to rozetřeme libovolnou náplň, zakryjeme druhou plackou a při krajích prsty spojíme, aby náplň nevytékala. Propícháme horní placku na několika místech, aby koláč nepopraskal. Je to rychlé a chutné. Takhle vypadá výsledek:

2 komentáře:

  1. Ahoj Alenko ,ty tady máš tolik dobrých věcí a krásných fotek,že jsem nadšená !!!!Svému pejskovi upeču ty sušenky a samozřejmě upeču i ten koláč !Jen ty mufinky nebudu zkoušet !Já jsem pekla vločkové ,také od Amíku a dopadlo to hrozně!!!Už od nich nedělám nic!tak zas příště, Daja

    OdpovědětVymazat
  2. Dajo děkuji moc za pochvalu, jsi moc milá! Já mám dobré zkušenosti s muffiny z jogurtem, ty byly krásně nadýchané, jen ten recept jsem někam zašulila a nemůžu ho najít :) Krásný den ti přeji!

    OdpovědětVymazat