Včera jel můj druhý syn do Krkonoš na lyže, tak jsem mu udělala koláč co má moc rád. Peču často, protože je nás požehnaně a vždy uvítám rychlé, dobré recepty. Tento se u nás ujal a dělám ho buď s tvarohem nebo jablky jako klasický štrůdl. Vyrobím dvě placky, mezi ně dám náplň, propíchám zlehka vidličkou a peču do zlatova.
Suroviny:
- 40 - 50 dkg polohrubé mouky
- 1 tuk Omega
- na kvásek 3/4 kostky droždí, 8 lžic mléka a dvě lžíce cukru
- 1 vejce
Uděláme si nejprve kvásek, poté ho nalijeme do mouky a na hrubém struhadle nastrouháme Omegu a přidáme vejce. Rukama zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme placky. Pomocí válečku si jednu placku přeneseme na plech, na to rozetřeme libovolnou náplň, zakryjeme druhou plackou a při krajích prsty spojíme, aby náplň nevytékala. Propícháme horní placku na několika místech, aby koláč nepopraskal. Je to rychlé a chutné. Takhle vypadá výsledek:
Ahoj Alenko ,ty tady máš tolik dobrých věcí a krásných fotek,že jsem nadšená !!!!Svému pejskovi upeču ty sušenky a samozřejmě upeču i ten koláč !Jen ty mufinky nebudu zkoušet !Já jsem pekla vločkové ,také od Amíku a dopadlo to hrozně!!!Už od nich nedělám nic!tak zas příště, Daja
OdpovědětVymazatDajo děkuji moc za pochvalu, jsi moc milá! Já mám dobré zkušenosti s muffiny z jogurtem, ty byly krásně nadýchané, jen ten recept jsem někam zašulila a nemůžu ho najít :) Krásný den ti přeji!
OdpovědětVymazat