pátek 18. listopadu 2011

Nepečený jablečný dort






Už od dětství miluji jablka na všechny způsoby, takže tato pochoutka patří k mému oblíbenému repertoáru. Včera nás s dětmi honila mlsná, tak jsme nelenili a ukuchtili jsme si tento dortík. Zvládne to každý, tak se ničeho nebojte, je to moc dobré. Připravíme si tedy potřebné ingredience a to: velké dětské piškoty, jablka - asi 4 ks, cukr podle chuti, špetka skořice, dva vanilkové pudinky, asi litr vody, smetanu ke šlehání a na ozdobení trochu kakaa (Granko).Jablíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme v hrnci studenou vodou ( asi 1 litr) a přivedeme k varu. Vaříme asi 10  - 15 minut, přidáme trošku mleté skořice kvůli vůni. Když jablka změknou, umícháme si v hrnečku v troše studené vody dva pudinkové prášky a nalijeme směs do hrnce s vařícími se jablky. Hmota začne ihned houstnout, takže ji osladíme podle chuti a stále asi ještě minutu mícháme (každý pudink se vaří jinou dobu, tak si raději zkontrolujte , co je psáno v návodu!) a pak odstavíme z plotny. Do navlhčené dortové formy dáme na dno vrstvu piškotů, na to nalijeme směs pudinkových jablek a postup střídáme, dokud není forma plná, navrch musí být nakonec pudinkovo - jablečná směs jako je to na fotce. Zakryjeme potravinářskou fólií a dáme pořádně vychladit, až je dort pěkně pevný. Nejlépe do druhého dne. Pak už jen nakrájíme, ozdobíme našlehanou smetanou a posypeme kakaem, či jiným zdobením podle libosti. Snad vám dort zachutná, budu ráda, když vyzkoušíte a písnete :) Přeji dobrou chuť!

1 komentář:

  1. tento jablečný dort mám taky hrozně ráda, vždycky ho dělává naše mamka a taky tchýně a je to supr light dezert, máš ho moc hezký :-)
    http://kivibloguje.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat